Hansen-Kragh logo Hansen-Kragh logo
Hansen-Kragh.dk
Musicaler i topklasse

Troldkongen og Enjørningen

Troldkongen og Enjørningen

Et moderne eventyr om at være sig selv og gøre det man selv vil - ikke bare ønske at være 'kendt'

Forestillingen er meget familievenlig, og der er masser af morskab og spænding for både voksne og børn (fra 6 år) i de sjove og indimellem også lidt "farlige" scener. Heksescenen kan være lidt uhyggelig for de mindste, til gengæld er bjørnen Yussi et garanteret hit!

Der kræves et ensemble på 12-15 aktører, gerne suppleret med statister. Alle roller kan spilles af såvel voksne som børn. Rollen som Sofia kræver sin pige! Kan dog spilles fra 13-14-års-alderen.

Forestillingen varer 2 x 45-50 min og mange scener kan spilles uden kulisser eller med enkle sætstykker.

Om teksten

Oplægget til Troldkongen og Enhjørningen var dels et ønske fra instruktør Maria Kraghs side om at lave et moderne eventyr, dels en række "ønske"-figurer, som KLIMAs B&U-afdeling foreslog. Derpå blev det Jens' (store!) hovedpine at lægge det puslespil, som både skulle være en god og spændende historie, og som kunne opføres på en scene af fire-fem håndfulde børn og voksne.

Selv synes vi, at det lykkedes til fulde - og Maria og KLIMAs voksne og børn var ovenud begejstrede! Ganske som publikum blev det ved urpremieren.

Troldkongen og Enhjørningen er vor indtil videre eneste historie med et regulært "budskab". Kampen mellem på den ene side kold pengetrang og tom selvoptagethed og på den anden side glæde, fælleskab og den fri fantasi raser jo omkring os, og dette er så vor støtte til ... ja, gæt selv hvilken side.

Om handlingen i Troldkongen og Enjørningen

Pigen Sofia mobbes i skolen, fordi hun ikke opfører sig som de andre "smarte unge". Det viser sig, at hendes hovedinteresse er at skrive eventyr, men hun har stort set ikke andre end sin tøjbamse at læse dem højt for.

Et sted i universet sidder den onde Troldkonge og fryder sig over, hvor optagede alle unge er af tomme interesser som tøj, nye popgrupper og sig selv. For det skæpper altsammen godt i den store kasse!

Hans modpol, Fedronningen, er derimod meget nedtrykt over Troldkongens stigende magt, men hun har stadig sit bedste våben, enhjørningen Gyldenmanke.

MEN ... Troldkongens lejesvende, Goblingerne, bortfører Gyldenmanke, og det ser ud til, at Troldkongen vil få den totale magt.

Da han får øje på, hvad Sofia har gang i, bliver han alligevel nervøs, for netop sådan nogle "dumme" eventyr kan stadig udgøre en fare. Især når eventyret starter med omtalen af en "ond Troldkonge og en god Fedronning" ...!! Han sender Goblingerne afsted for at indfange den farlige pige.

Fedronningen, som har mistet alle sine soldater ved Troldkongens list, sender til gengæld sin tro væbner, plydsbamsen Yussi afsted for at redde Sofia og bringe hende til sig.

Goblingerne bortfører Sofia til Troldkongens Dal, men Yussi træder straks ind og jager dem på flugt. Nu går så den "vilde jagt" for at finde frem til Fedronningen uden at blive fanget af Goblingerne eller gå i Troldkongens øvrige, snedige fælder.

Sofia møder endelig Fedronningen og får hendes tryllestav med sig på den endelige opgave: Find Gyldenmanke!

Undervejs møder Sofia og Yussi blandt andet De Røde Alfer, som er forheksede til ikke at kunne forstå hinanden, en sær ormefamilie med punker-hår! og ikke mindst Midtvejs-Heksene, som nok kan vise dem vej til Den Grå Mose, hvor Mutter Øst har set noget langt og gyldent skinne i solen.

Goblingerne bedøver Yussi med forgiftet honning, og Sofia må drage videre alene - til Den Grå Mose, hvor hun finder Gyldenmanke stående på en lille græstue. Det viser sig, at de store sten på stedet er Fedronningens forheksede soldater! og da Sofia, med tryllestav i hånd, beordrer dem til at hjælpe Gyldenmanke sikkert i land, så gør de det, sgu! Sofia ophæver deres fangenskab, sender Gyldenmanke afsted til Fedronningen og vil så genfinde sin gode ven, Yussi. (Som er ved at vågne op i et "barneværelse", hvor Dansedukken byder ham op til dans!)

Sofia bliver fanget af De Røde Alfer og bringes til Troldkongens slot, hvor alle samles. Troldkongen iklæder Sofia et sus af en kjole og danser en smægtende vals med hende. Da det ikke er nok, giver han Sofie et sidste, meget generøst tilbud på hendes eventyr - og ikke mindst 2'eren og 3'eren osv - men hun er stædig og nægter at overgive sig. Da Troldkongen truer med at sende Yussi til pelsning, aner den stakkels pige ikke sine levende råd.

Men da kommer Fedronningen og Gyldenmanke til undsætning. Med enhjørningen ved sin side er Fedronningens magt igen ved fuld styrke, mens Troldkongens til gengæld bliver mindre for hvert minut. Han kan ikke forhindre, at hans tropper forvandles tilbage til smilende og søde undersåtter i Fedronningens rige.

Troldkongen indser sit nederlag - og eksploderer af raseri.

Alt er nu herligt, og Sofia kan vende tilbage til skolegården igen.

De "smarte unge" keder sig endnu mere, for det er pludselig ikke længere sjovt at tænke på tøj, nye popgrupper osv. De vil nu gerne høre Sofias eventyr!

Just som hun starter, kommer en "skolepedel" forbi og jager dem til time. Da han vender sig, ser han sært bekendt ud...Teatermasker med noder

Musikeksempler fra Troldkongen og Enjørningen

Alle unge "X-Factor"-hungrende piger og drenge vil dø for at danse med i

"De smarte unges sang". Derudover hører vi en stribe smukke og fængende ørehængere. Goblinge-rock-nummeret får gulvet til at ryste og den afsluttende Troldkongevals er på samme tid smuk og ... farlig!

Uddragene af musikken, som er 1-2 minutter lange, er gemt i MP3-format. Klik på sangtitlen kræver, at Windows Media Player (f.eks) er sat til at afspille MP3-filer direkte. Du kan også [højreklik-]downloade musikeksemplet med sangtitel-linket.

Udvalgte sangtitler som MP3

De smarte unges sang

Fedronningens sang

Yussis madsang

Pas på - Goblinge-rock

Venner - Sofia og Yussi


Læs evt. om Brug af musikeksemplerne

Til toppen af siden