Hansen-Kragh logo Hansen-Kragh logo
Hansen-Kragh.dk
Musicaler i topklasse

Mowgli - Junglebogen

Mowgli - Junglebogen

Frit efter fortællingen i Rudyard Kiplings "Junglebogen"

90 min. / 2 akter

15-20 små og store dyre- og menneskeroller, suppleret med statister.

Næsten alle roller kan i princippet spilles af såvel voksne som børn.

Der er fri sceneopbygning, hvor kun egne krav til, hvor flot hver scene skal/kan være, lægger niveauet.

Om teksten

Her har vi - som flere andre før os - hevet et enkelt eventyr ud af en samling historier for at lave vores egen version.

Vi holder os i store træk til den originale historie, men der er som vanligt ændret lidt hist og tilføjet noget pist, som gør den spændende historie OGSÅ bliver rigtig morsom og underholdende. Selv de mindre børn kan se med.

Om handlingen i Mowgli - Junglebogen

Fortællingen om Mowgli og junglens dyr handler om, hvorledes menneskeungen Mowgli blev opfostret af ulve i Indiens jungle. Som spæd blev Mowgli forladt i junglen, efter at Shere Khan, tigeren med de lysende øjne, havde dræbt hans familie.

Til alt held finder en af ulvene ham, og Mowgli opdrages hos dem efter Junglens lov. Han lærer at jage og tale dyrenes sprog. Han møder de uforglemmelige dyr: Bagheera, den yndefulde sorte panter, Baloo, den venlige brune bjørn, og Kaa, slangen med det hypnotiske blik. Mowgli er dog et menneske og bliver derfor nødt til at finde tilbage til sin egen art.

Men først skal han møde sin evige fjende Shere Khan. Det bliver en kamp, hvor der er brug for både snuhed og styrke, for at det kan afgøres, hvem der er Junglens Konge.

I første akt befinder vi os i junglen, hvor vi oplever, hvordan Mowgli bliver opdraget af dyrene. Anden akt finder sted i menneskelandsbyen, hvor Mowgli møder menneskepigen Shakti og hendes familie.Teatermasker med noder

Musikeksempler fra Mowgli - Junglebogen

Uddragene af musikken, som er 1-2 minutter lange, er gemt i MP3-format. Klik på sangtitlen kræver, at Windows Media Player (f.eks) er sat til at afspille MP3-filer direkte. Du kan også [højreklik-]downloade musikeksemplet med sangtitel-linket.

Udvalgte sangtitler som MP3

Ouverture - God morgen i junglen

Ustoppelig - Shere Khan vil have menneskeungen

Abefester - Abekongen lokker for Mowgli

Shalalalalabangbang -Troldmanden og Jægeren vil af med Mowgli

Så brøler Shere Khan - Den ultimative kamp mod tigeren


Læs evt. om Brug af musikeksemplerne

Til toppen af siden