Hansen-Kragh logo Hansen-Kragh logo
Hansen-Kragh.dk
Musicaler i topklasse

Elverkongens Krone

Elverkongens Krone

Vores helt eget eventyr

Der kræves et ensemble på 12-15 aktører gerne suppleret med statister.

Alle roller kan i princippet spilles af såvel voksne som børn.

Forestillingen varer 2 x 50-55 min.. Der er fri sceneopbygning, hvor kun egne krav til, hvor flot hver scene skal/kan være, lægger niveauet.

Om teksten

Igen en selvskreven historie. Udgangspunktet var, at det skulle handle om trolde og elverfolk og ellers indeholde så mange gode, gamle eventyringredienser som muligt.

Men Jens kunne naturligvis ikke lade være med at give historien sit eget særpræg, hvilket også smittede bravt af på musikken.

Og forestillingen er så absolut blandt de mere muntre.

Om handlingen i Elverkongens Krone

Den unge Elverprins har fundet sin hjertes udkårne og de to unge står foran det længe ventede bryllup, som kun kan finde sted en nat, hvor Månen og Nordstjernen står lige højt på himlen. Men tre dage før den første egnede nat, må Elverne beskæmmet erkende, at der ikke er guldsilketråd nok til at væve det rette brudeslør.

Desuden har Prins Ferian, som desværre har en tendens til at være lidt for fummelfingret og klodset, haft et mindre uheld med Elverkongens Krone. Den er derfor blevet sendt til reparation hos Dværgene på Heden.

Prinsen sendes afsted sammen med sin tro væbner for at hente Kronen.

Den hurtigste vej til Dværgenes værksted går uheldigvis gennem Troldemosen, hvor Troldefatter lever trygt og godt med sin Troldeflok.

Men Troldemutter, Mosekonen, har noget så forfærdeligt lyst til at få fingre i Elverkongens Krone, som kan give sin ejer evig skønhed, kærlighed og lykke.

Det er der mange, som har hørt.

Så der er en del spændende personer, som interesserer sig for Elverprinsens rejse. Alt for mange...Teatermasker med noder

Musikeksempler fra Elverkongens Krone

Uddragene af musikken, som er 1-2 minutter lange, er gemt i MP3-format. Klik på sangtitlen kræver, at Windows Media Player (f.eks) er sat til at afspille MP3-filer direkte. Du kan også [højreklik-]downloade musikeksemplet med sangtitel-linket.

Udvalgte sangtitler som MP3

Ouverture

Hey ho

Kød på bordet

Vi ka' holde tæt

Blandt sorte får

Ingen bliver smukkere end jeg

Har I hørt?


Læs evt. om Brug af musikeksemplerne

Til toppen af siden