Hansen-Kragh logo Hansen-Kragh logo
Hansen-Kragh.dk
Musicaler i topklasse

Alice i Eventyrland

Alice i Eventyrland

Frit efter Lewis Carrolls nonsens-fortælling

En meget familievenlig forestilling med masser af morskab for både voksne og børn i de absurde situationer og replikker. Figurerne tigger om at blive udklædt i de flotteste og mest fantasifulde kostumer.

Der kræves et ensemble på 15-20 aktører, gerne suppleret med statister. Alle roller kan spilles af såvel voksne som børn. Men: Rollen som Alice kræver sin pige! Kan dog spilles fra 10-11-års-alderen.

Forestillingen varer 2 x 40-45 min og mange scener kan spilles uden kulisser.

Om teksten

Lewis Carroll skrev historien i midten af 1800-tallet, og den totalt absurde historie har dannet skole for nonsens-litteratur over hele kloden. Efter en del spekuleren på de psykologiske sammenhænge samt mere eller mindre fantasifulde fortolkningsmuligheder i det aparte univers, valgte vi at lave en "straight" udgave, dvs. følge historien og fortælle den ganske som Carroll gjorde det. Det var naturligvis nødvendigt at skære i omfanget, men Alice kommer rundt til alle de kendte og elskede (og gak-gak) figurer. Vi valgte dog at omforme dele af handlingen til et dansk univers, eftersom danske børn ikke kender det engelske barne(-litteratur-)univers.

I samme ånd tillod vi os et lille "tyveri" fra fortsættelsen af historien (Alice bag spejlet) - nemlig de to tumlinger, Niv-Mig og Nav-Mig (Tweedle-Dee og Tweedle-Dum), hvilket kun øger morskaben.

Om handlingen i Alice i Eventyrland

En lille pige, Alice, keder sig noget så forskrækkeligt, mens hun sidder på en eng sammen med sin tante. Da kommer en hvid kanin farende forbi. Kaninen kan tale! Alice følger efter kaninen, ned i et sort hul i marken og herefter går der total kuk i fornuften.

Alice bliver større og mindre afhængig af, hvad hun spiser og drikker. Hun møder de særeste væsener og dyr. Her skal blot nævnes
- musen og fuglene, som løber et kaotisk væddeløb med alle som vindere
- Filur-Katten, der kommer og forsvinder helt uden logik
- Syvsovermusen og den gale Hattemager
- og ikke mindst Hjerter Konge og hans dronning, som partout vil halshugge alt og alle omkring sig!

Vi følger Alice på hendes rejse gennem en verden, hvor alt er stillet på hovedet - eller i andre, sindssyge vinkler.Teatermasker med noder

Musikeksempler fra Alice i Eventyrland

Der er adskillige musikalske højdepunkter: "Man tager en kop te", "Alices vrøvlesang" (der låner teksten fra en stribe danske børnesange), "Filur-Kattens sang" og måske især den store rettergangs-scene, hvor Alice gør op med de mange væsener.

Uddragene af musikken, som er 1-2 minutter lange, er gemt i MP3-format. Klik på sangtitlen kræver, at Windows Media Player (f.eks) er sat til at afspille MP3-filer direkte. Du kan også [højreklik-]downloade musikeksemplet med sangtitel-linket.

Udvalgte sangtitler som MP3

Dina - Alice savner sin kat

A ka ette ha det - Musens sang

Filur-Kattens sang

Vov-vov-vov - Grevindens sang

Nivmig og Navmig


Læs evt. om Brug af musikeksemplerne

Til toppen af siden